Ce inseamna sa ai inima smerita?


Pentru inceput as dori sa definesc acest cuvint :smerenia inseamna, de fapt, renuntarea la iubirea de tine insuti, la lipsa oricarei urme de narcisism.

De multe ori ne punem intrebarea:de ce Dumnezeu doreste ca noi sa fim smeriti ? Si ce se intimpla cu cel care nu se smereste ?

Dumnezeu ne vrea niste copii smeriti nu deaceea ca sa ne injoseasca sau sa ne dea de rusine prin smerenia noastra,El doreste ca prin smerenie sa ne arate ce inseamna dragostea adevarata si ca sa ne Inalte mai mult pe zi ce trece.in Cuvintul Sau Dumnezeu il aduce ca exemplu pe Isus,deaoarece El a a fost injosit, chinuit , si omorit prin moarte de cruce care pe vremea aceea era cea mai rusinoasa moarte :El macar ca avea chipul lui Dumnezeu,totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,ci S-a desbracat pe Sine insusi si a luat chip de rob,facindu-se asemenea oamenilor .La infatisare a fost gasit smerit ca un om,S-a smerit si S-a facut ascultator pina la moarte si inca pina la moarte de cruce.Deaceea Dumnezeu L-a si Inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai pe sus de orice nume,pentruca in Numele Lui sa plece orice genunchi al celor din ceruri,de pe pamint si de supt pamint.si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu Tatal,ca Isus Hristos e Domnul.Filipeni 2:7-11

Deaceea noi ca si crestini trebuie sa urmam exemplul lui Isus pentru ca sa primim premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu.Noi trebuie  sa ne lepadam de persoana noastra si sa urmam pe Isus oriunde ar zice El ca sa avem o viata de belsug si plina de sens si aventura.

Reclame

5 gânduri despre „Ce inseamna sa ai inima smerita?

  1. Dumnezeu sa ne dea puterea unei evlavii adevarate in aceasta lume plina de trufie,ingamfare si infatuare! Numai prin El putem avea izbanda! Sa fii smerit inseamna sa ai disponibilitatea si puterea de a-ti iubi aproapele pana la spalarea picioarelor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s